Bartomeu Gomila

N’hi ha que fan feina per viure, altres que viuen per fer feina, i altres que, simplement, viuen la seva feina...
Menorquí de naixement, Bartomeu Gomila Sintes va tenir el seu primer contacte amb un rellotge als set anys quan, estant malalt al llit, la seva àvia li va regalar un vell despertador romput perquè jugués amb ell. Aquell estrany artefacte marcaria la seva vida, ja que amb ell va néixer un creixent interès pel funcionament dels mecanismes rellotgers.
Durant els estius d'adolescent va treballar en una joieria-rellotgeria per poder-se pagar la seva primera moto. Allà va saber que volia dedicar-se al món de la rellotgeria, així que, després del batxillerat, va començar els seus estudis a l'escola Verge de la Mercè a Barcelona (1995), compaginant aquests amb diversos treballs, l'últim d'ells en la joieria Roca, on seguiria després d'acabar els seus estudis, duent el servei postvenda de Rolex (1999).
Als 2 anys se li va presentar la possibilitat de ser soci de la petita botiga del seu poble natal on havia començat a treballar i va decidir acceptar. No obstant això, després de dos anys més va optar per tornar a Barcelona per fer-se càrrec del servei tècnic de rellotgeria a Espanya de Montblanc, pertanyent al grup Richemont.
Havent estat 4 anys en aquest lloc va apostar per portar a terme el seu somni: dedicar-se a la restauració, així que va sol·licitar plaça per al curs més prestigiós d'aquesta categoria: el de Restauració i Complicacions de WOSTEP, a Suïssa, un curs de postgrau per a rellotgers dedicats a la restauració de rellotges amb complicacions i de la més alta gamma, el qual, per cert, ja no està disponible. Va obtenir una de les dues places anuals per al 2008, sent la seva professora l'eminent Marion Muller. Allà va tenir el privilegi de restaurar autèntiques obres d'art de les firmes més importants, com Ulisse Nardin, Jaeger Le Coultre, Longines o Gerald Genta, de les quals es pot veure un exemple d'informe en l'apartat de "Restauracions". A més, va tenir l’honor de ser el primer espanyol a obtenir aquest títol.
Una vegada acabada la seva formació comença ara el seu viatge en solitari, obrint el "Taller del Temps" en la seva terra natal, Menorca, on es dóna un servei pioner a Espanya pel que fa a la restauració, ja que fins al moment totes les grans rellotgeries enviaven aquest tipus de peces a l'estranger pel fet que no hi havia tècnics prou formats a Espanya.