Menorca

El Taller del temps neix a Menorca l’any 2009, una illa on el temps té el seu propi curs, aliè als embussos de les grans ciutats, el metro i les presses.
Aquí tot és tranquil·litat, mires a l'horitzó i sembla que el temps es va aturar fa anys, segons l'objectiu de la teva vista, bé a l'època talaiòtica, bé a la dominació anglesa, francesa o àrab... I és que Menorca ha estat, des del principi dels temps, una illa molt disputada a causa de la seva estratègica situació, així, encara es poden respirar els aires anglesos en alguns rellotges que queden oblidats a l’illa. A part d'ells, poca tradició rellotgera hi queda, però en realitat això poc importa per a Bartomeu Gomila, l'important és l'esperit rellotger del que s’ha anat impregnant als diferents llocs on ha anat realitzant el seu aprenentatge.
Actualment, ja lluny de les disputes bèl·liques d'antany, Menorca s'ha convertit en una bella destinació turística que ofereix una mica més que sol i platja. Ofereix cultura, calma, paisatges... en definitiva, i paradoxalment, l'oportunitat de passejar sense haver de mirar el rellotge.
Per tot això, i per descomptat, per ser la seva terra natal, Bartomeu Gomila va decidir establir-se novament aquí, una illa que li dóna la distància necessària per a realitzar el seu treball, però a menys d'una hora de vol de les més importants ciutats espanyoles, al cap i a la fi, el marc més apropiat per a portar a terme un ofici d'abans al seu propi ritme.